Logo Rode Kruis Ede Logo Rode Kruis Ede Logo Rode Kruis Ede


Wat kunt u doen

U kunt meehelpen:

  • door vrijwilliger te worden
  • door donateur te worden
  • door te helpen bij de jaarlijkse collecte

Vrijwilligerswerk
Werken mèt mensen en vòòr mensen, dat is vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. Het is zinvol, leuk en dankbaar werk. Of je nu veel tijd hebt of weinig, of je nu verzorgend, ondersteunend of bestuurlijk werk wilt doen, voor iedereen hebben wij een passende vrijwilligersfunctie. Het enige wat we vragen is enthousiasme en een beetje van je tijd! Voor de actuele vacatures klik hier.

Wat doen wij voor onze vrijwilligers?
We betalen je niet voor het werk dat je verricht, maar je krijgt wel een vergoeding voor noodzakelijke kosten. Ook verzekeren we vrijwilligers tegen de gevolgen van ongevallen, schade en aansprakelijkheid. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen om het vrijwilligerswerk deskundig te kunnen uitvoeren. Het meeste krijg je van de mensen die je helpt! Zij zijn je heel dankbaar, net als wij!

Aanmelden als vrijwilliger of om te helpen bij de collecte
Stuur een mailtje met jouw gegevens en wat je graag wil gaan doen aan: info@rodekruisede.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Donaties
Uw gift of schenking wordt gewaardeerd door het Rode Kruis Afdeling Ede: NL78 RABO 0153 1377 89

Het Nederlandse Rode Kruis is door de Belastingdienst als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangemerkt. U mag daarom uw giften, periodieke schenkingen en eenmalige schenkingen aan het Rode Kruis als aftrekposten bij uw inkomstenbelasting aangeven.

Het Rode Kruis hoeft zelf overigens geen belasting te betalen over giften, schenkingen en erfenissen; alles wat u ons schenkt komt dus ook daadwerkelijk bij het Rode Kruis terecht. Op de website van de Belastingdienst kunt u meer informatie vinden over geven aan goede doelen en de fiscale voordelen voor u.

Voor meer informatie zie www.belastingdienst.nl